VODSTVO POKRETA

Počasna predsjednica:

Dr. Ružica Ćavar

Predsjednica:

Martina Lukić, dipl. iur.

Ravnateljstvo:

  1. Martina Lukić, predsjednica
  2. Ljubica Tandarić, dopredsjednica
  3.  Emilko Stojić, tajnik
  4. Robert Majerić, rizničar
  5. Milan Tomić, član

Nadzorni odbor:

  1.  Ružica Ćavar, predsjednica
  2. Dražen Rajić, član
  3. Dominik Domagoj Ćavar,član

Molimo Vas da Vaše primjedbe, sugestije i prijedloge šaljete poslovnom tajniku pokreta na e-mail: hrpzzo@gmail.com

Izviješće s jedanaeste Glavne skupštine Hrvatskog pokreta za život i obitelj

Novo vodstvo Hrvatskog pokreta za život i obitelj

Hrvatski pokret za život i obitelj je osnovan na Blagovijest 25. ožujka 1990. godine. Taj dan nam je posebno važan jer se tako nastanak našeg Pokreta veže uz slavlje i sjećanje na jedno veliko DA koje je naša Majka, Blažena Djevica Marija, izrekla Bogu i životu. To nas obilježava i obavezuje jer želimo da i naš Pokret svojim djelovanjem bude DA Bogu i životu.

Ove smo godine 22. veljače 2020. održali jedanaestu, izvanrednu izbornu skupštinu, na kojoj je izabrano novo vodstvo Pokreta.

Novoizabrana predsjednica Pokreta, Martina Lukić, je iznijela ciljeve i plan rada s posebnim naglaskom na zaštitu nerođenih.

Skupštini se obratila i počasna predsjednica Pokreta, dr. Ružica Ćavar, svojim kratkim, ali dirljivim govorom. Nadovezala se citatom bl. Klementa Augusta von Gallena (1878-1946), biskupa i kardinala u Münsteru, koji je rekao:

“Ako se jednom prihvati da ljudi imaju pravo ‘neproduktivne’ ljude ubijati… onda je time načelno izrečena smrtna osuda nama svima, kad budemo stari i starački nemoćni, neproduktivni, a tada više nitko od nas nije siguran u svoj život. Nije moguće ni zamisliti kako će podivljati ćudoredno vladanje, kako će općenito nepovjerenje prodrijeti sve do u obitelj, ako se taj užasni nauk bude podnosilo, prihvatilo i prakticiralo.”

Dr. Ružica Ćavar je potom nazočne pozvala na svetu misu u Baziliku Srca Isusova, gdje smo Bogu zahvalili na dosadašnjem životu i radu te preporučili Bogu, našoj Majci Mariji i sv. Josipu novo vodstvo Pokreta i buduće djelovanje.

Neka sve bude iz ljubavi prema Bogu, životu, obitelji…i svijesti da tako radimo najviše za svoju Domovinu, kako bi bila blagoslovljena i opstala. Imamo u tome primjer našeg velikog hrvatskog blaženika i sveca, Alojzija Stepinca, od kojeg najbolje možemo naučiti kako se beskompromisno štiti život. U svojoj je oporuci napisao i stavio nam na srce: “Ako jedan narod misli graditi blagostanje bez Boga, unaprijed potpisuje svoju vremenitu i vječnu propast”.
On neka nam bude uzor i zagovornik.