VODSTVO POKRETA

Počasna predsjednica:

Dr. Ružica Ćavar

Predsjednica:

Romana Oreč, prof. defektolog – logoped

Ravnateljstvo:

 1. Romana Oreč, predsjednica
 2. Zvonimir Perić, dopredsjednik
 3.  Martina Lukić, tajnica
 4. Robert Majerić, rizničar
 5. Milan Tomić, član

Nadzorni odbor:

 1.  Tomislav Bubalo, predsjednik
 2. Ankica Blažinović Kljajo, članica
 3. Emilko Stojić,član

Molimo Vas da Vaše primjedbe, sugestije i prijedloge šaljete poslovnom tajniku pokreta na e-mail: hrpzzo@gmail.com

Izviješće s desete Glavne skupštine Hrvatskog pokreta za život i obitelj

Novo vodstvo Hrvatskog pokreta za život i obitelj

Hrvatski pokret za život i obitelj je osnovan na Blagovijest 25. ožujka 1990. godine. Taj dan nam je posebno važan jer se tako nastanak našeg Pokreta veže uz slavlje i sjećanje na jedno veliko DA koje je naša Majka, Blažena Djevica Marija, izrekla Bogu i životu. To nas obilježava i obavezuje jer želimo da i naš Pokret svojim djelovanjem bude DA Bogu i životu.

Ove smo godine 7. travnja 2018. povodom Blagovijesti, koja je ovaj put bila nešto kasnije, održali desetu, izvanrednu, izbornu skupštinu, na kojoj je izabrano novo vodstvo Pokreta.

Nakon pozdravnog govora predsjednice Katarine Kovačević, koja je protekle tri godine bila na čelu Pokreta te izvješća o radu Pokreta u tom razdoblju, pristupilo se izboru novog vodstva.

Za novo vodstvo su izabrani:

Za predsjednicu:

Romana Oreč, prof. defektolog – logoped

Za članove Ravnateljstva:

 1. Martina Lukić, dipl. iur.
 2. Robert Majerić, dipl. ing. elektrotehnike
 3. Romana Oreč, prof. defektolog – logoped
 4. Zvonimir Perić, dipl. socijalni radnik
 5. Milan Tomić, dr. veterine

Za članove Nadzornog odbora:

 1. Ankica Blažinović Kljajo, prof. Hrvatskog jezika
 2. Tomislav Bubalo, dipl. ing. prometa
 3. Emilko Stojić, umirovljeni informatičar

Novoizabrana predsjednica Pokreta, Romana Oreč, je iznijela ciljeve i plan rada s posebnim naglaskom na zaštitu nerođenih sa Sy Down koji se do kasne trudnoće ubijaju po našim bolnicama.

Skupštini se obratila i počasna predsjednica Pokreta, dr. Ružica Ćavar, svojim kratkim, ali dirljivim govorom. Nadovezala se citatom bl. Klementa Augusta von Gallena (1878-1946), biskupa i kardinala u Münsteru, koji je rekao:

“Ako se jednom prihvati da ljudi imaju pravo ‘neproduktivne’ ljude ubijati… onda je time načelno izrečena smrtna osuda nama svima, kad budemo stari i starački nemoćni, neproduktivni, a tada više nitko od nas nije siguran u svoj život. Nije moguće ni zamisliti kako će podivljati ćudoredno vladanje, kako će općenito nepovjerenje prodrijeti sve do u obitelj, ako se taj užasni nauk bude podnosilo, prihvatilo i prakticiralo.”

Dr. Ružica Ćavar je potom nazočne pozvala na svetu misu u Baziliku Srca Isusova, gdje smo Bogu zahvalili na dosadašnjem životu i radu te preporučili Bogu, našoj Majci Mariji i sv. Josipu novo vodstvo Pokreta i buduće djelovanje.

Neka sve bude iz ljubavi prema Bogu, životu, obitelji…i svijesti da tako radimo najviše za svoju Domovinu, kako bi bila blagoslovljena i opstala. Imamo u tome primjer našeg velikog hrvatskog blaženika i sveca, Alojzija Stepinca, od kojeg najbolje možemo naučiti kako se beskompromisno štiti život. U svojoj je oporuci napisao i stavio nam na srce: “Ako jedan narod misli graditi blagostanje bez Boga, unaprijed potpisuje svoju vremenitu i vječnu propast”.
On neka nam bude uzor i zagovornik.