TRAGIČAN I TUŽAN DAN, 29. STUDENOGA 2017. GODINE

Drage prijateljice i prijatelji, Hrvatice i Hrvati!

Hrvatski vitez, general Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane Slobodan Praljak, Hrvat Hercegovac, čovjek sa završena 3 fakulteta, kako bi bolje služio svome hrvatskome narodu, prošavši dragovoljno križni put obrambenog Domovinskog rata protiv velikosrpske agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, gdje se odlikovao iznimnog hrabrošću, odlučnošću i ratnom humanošću, te prošavši još teži križni put nepravednih optužbi u 13-godišnjem haaškom zatvoru, napisao je 20-ak knjiga, iznoseći istinske argumente u obrani ne sebe, nego svoje države, Republike Hrvatske, i svoga hrvatskoga naroda u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

No, kada je vidio da umišljenim i oholim haaškim sucima i moćnicima svijeta istina i pravda ništa ne znače i kada je na kalvariji svoga nepravednog i nametnutog križnoga puta čuo monstruoznu potvrđenu drugostupanjsku presudu da ga se proglašava ratnim zločincem, to nije mogao podnijeti i, uz izjavu: “Slobodan Praljak nije ratni zločinac! S prijezirom odbacujem vašu presudu!”, popivši smrtonosni otrov dragovoljno je Za Dom – Spreman položio svoj život za pravdu i istinu, na oltar svoje Hrvatske Domovine!

Najdublja sućut njegovoj teško ožalošćenoj obitelji, suborcima, prijateljima i cijelome hrvatskome narodu u Domovini i u svijetu!

Neka je vječna slava i hvala hrvatskome junaku Slobodanu Praljku!

Vječna Svjetlost svjetlila mu! Počivao u miru Božjem, u zagrljaju svete grude Majke hrvatske zemlje, koju je neizmjerno volio!