LAUDATO TV, nesebičnim trudom svojih djelatnika, je snimio i emitirao emisiju „IZDVOJENO“ o Dariji Šimunov u kojoj govori o svome životu, bolesti, problemima i nadama. Kako bi Dariju bolje upoznali emisiju možete pogledati na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=ugnH0KaZNRI

Darija Šimunov je 33 – godišnja djevojka koja je diplomirala komparativnu književnost i povijest umjetnosti. Iako 13 godina traje njena borba za goli život nikada se nije predala. Prikovana uz krevet i u invalidskim kolicima položila je sve ispite, s prosjekom ocjena 4,8 i diplomirala. Nakon završenog studija izdala je zbirku poezije „Prije mraka“, a i druga je u pripremi.

Podsjetimo, bolest je ovu Zadranku zadesila 2006. godine dok je još bila studentica komparativne književnosti u Zagrebu. Nakon početne krive dijagnoze, kada joj je potvrđena multipla skleroza, 2014. godine utvrđeno je da boluje od neuroborelioze, bolesti koju prenose krpelji zaraženi bakterijom Borreliom burgdorferi. U međuvremenu, atrofirali su joj mišići te sada ponovno mora naučiti hodati.

Zamolili smo Darijinu mamu Tanju da nam ukratko opiše trenutačnu situaciju:

Darija je prikovana za krevet i jedina nada su joj neurorobotske terapije.

Zahvaljujući donacijama pojedinaca i tvrtki uspjela je otići na nekoliko robotskih terapija gdje je razvijala atrofirane mišiće kako bi ojačala i opet stala na noge. – Virus je na normali, borelije je u krvi jako malo. No da bi nastavila napredovati i vježbati, treba joj novac kojeg nema.

Prijateljica Ivana opisuje Dariju kao hrabru, darovitu, upornu i pametnu. Njen talent prepoznali su, na inicijativu slikara Joze Piškovića, slikari te organizirali akciju „100 slikara za 100 Darijinih koraka“. Također 2015. godine je Primošten molio da Darija ozdravi od tumora i tumor je nestao.

Obratila se za pomoć našoj udruzi:

Hrvatski pokret za život i obitelj

Maksimirska 51, Zagreb

Mobitel poslovnog tajnika: 099 7952590

E-mail: hrpzzo@gmail.com

Pomozimo Dariji da opet hoda i živi. Možete joj pomoći i uplatom donacije ili kupnjom darovanih slika na prodajnoj izložbi koju ćemo uskoro organizirati.

Podaci za uplate iz Hrvatske:

 1. PLATITELJ: Vaše ime, prezime i adresa (za pravne osobe naziv)
  IZNOS:
  3. PRIMATELJ: Hrvatski pokret za život i obitelj, Maksimirska 51, 10000 Zagreb
  4. KUNSKI RAČUN – IBAN: HR8523400091100203060
  5. OPIS PLAĆANJA: donacija za Dariju
  6. MODEL: HR00
  7. POZIV NA BROJ: datum uplate u formatu godina/mjesec/dan, recimo 20180723 ili vaš datum rođenja ili neki proizvoljni broj

Podaci za uplate iz inozemstva:

Vlasnik računa: Hrvatski pokret za život i obitelj, Maksimirska 51, 10000 Zagreb
Broj računa (IBAN): HR8523400091100203060
SWIFT (BIC): PBZGHR2X
Naziv i adresa banke: Privredna banka Zagreb, Radnička cesta 50, 10000 Zagreb

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem razumijevanju i velikodušnosti.

 

Darija prije bolesti: