NAROD JE ODLUČIO – IMAMO REFERENDUM!

 

Kad izađemo pred Boga, upitat će nas: “Gdje su ti rane?”.
Ako odgovorimo “Nemam rana”,
Bog će nas upitati: “Zar nisi naišao ni na što vrijedno borbe?”.

Allan Boesak

 

Narod je odlučio – imamo referendum!

Dragi članovi, volonteri, podupiratelji, Hrvatice i Hrvati!

U ime Hrvatskog pokreta za život i obitelj čestitamo i zahvaljujemo svima vama koji ste izborili referendum za pravedniji izborni sustav. Kažem izborili, jer je to bila zbilja prava borba, uz razne opstrukcije, otpore,provokacije, napade… Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji i svima koji ste se odazvali na naš poziv za volontiranje!

Imam posebno veliku potrebu istaknuti znatan broj krasnih mladih ljudi, uglavnom iz SKAC –a, koje sam imala priliku upoznati na štandu za prikupljanje potpisa. Ubuduće, kada opet čujem kako današnji mladi nemaju ideala, vjere i požrtvovnosti, znat ću da to nije istina. Hrvatska ih ima, hvala dragom Bogu, ima mlade pune Duha! Vrijedno divljenja je s koliko su ljubavi, domoljublja, vjere, radosti, strpljenja i nesebičnosti skupljali potpise, uviđajući svu važnost ovakve promjene izbornog sustava. Čast mi je i velika milost bila upoznati te mlade, sad znam da Hrvatska ostaje u dobrim rukama.

Najveća hvala dragom Bogu, našoj Majci Mariji jer bez svesrdne pomoći Neba, s preprekama kakve su nas pratile, ovakav se uspjeh ne bi postigao. I toga su svjesni naši mladi volonteri, koji ni u žaru radosti zbog uspjeha, nisu zaboravili kome treba zahvaliti pa su odmah organizirali zahvalnu molitvu krunice kod Majke Božje od Kamenitih Vrata te zajedničko sudjelovanje na Sv. Misi i Tijelovskoj procesiji.

Nadamo se i vjerujemo da će promjena izbornog sustava otvoriti vrata Hrvatskog sabora političarima koji će te mlade, pametne i dobre ljude znati zadržati u našoj Domovini. Birajmo one kojima je to na srcu. I kojima je na srcu zaštita života od začeća do prirodne smrti. To neka nam bude najvažniji kriterij.

Čestitamo vam svima – dragim našim mladim i manje mladim volonterima, organizatorima, članovima, svim Hrvatima i Hrvaticama – ovaj povijesni dan. Nije slučajno baš danas i Dan Hrvatskog državnog sabora (koji je nekad bio i Dan hrvatske državnosti). Nikada nemojte zaboraviti koliko ste mu pridonijeli. Bog vas blagoslovio.

 

Romana Oreč, predsjednica Hrvatskoga pokreta za život i obitelj

Dr. Ružica Ćavar, počasna predsjednica Hrvatskoga pokreta za život i obitelj

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *