OPROSTITE NAM ANĐELI

Najnovije objave

Arhiva

Dražen Bušić

“Abortus je nagazna mina. Pored glavne žrtve, a to je dijete, još mnogi stradavaju: majka, otac, društvo, narod.”

Hillary Clinton

“Indija i Kina ne čine dovoljno da zaustave pobačaje ženske djece jer roditelji u tim zemljama preferiraju mušku djecu.”

luteranski pastor i mučenik Dietrich Bonhoeffer

“Rasprava o spoznaji je li već riječ o ljudskom životu samo prikriva jednostavnu činjenicu: Bog je htio stvoriti čovjeka kojeg se namjerno sprječava da se rodi. To nije ništa drugo nego umorstvo.”

Majka Terezija

“Najveći uništavač mira danas je krik nevinog, nerođenog djeteta. Kad jedna majka može u svom krilu ubiti svoje vlastito dijete, koji onda gori zločin još postoji od onoga da mi počnemo sami jedni druge ubijati? Čak i u Svetom pismu stoji: “Čak i kad bi majka mogla zaboraviti svoje dijete, ja ga neću zaboraviti.” Ali danas se ubija milijune nerođene djece, a mi na to ne kažemo ništa.

u govoru na dodjeli Nobelove nagrade za mir, 10. prosinca 1979. Oslo, Norveška

Majka Terezija

“Za mene su nacije koje su legalizirale abortus najsiromašnije zemlje. Oni se plaše malih, oni se plaše nerođenih. I dijete mora umrijeti jer ga oni više ne žele – ne žele više ni jedno djete – i dijete mora umrijeti. Ja vas ovdje molim u ime malih: Spasite nerođeno djete, prepoznajte prisutnost Isusa u njemu!”

u govoru na dodjeli Nobelove nagrade za mir, 10. prosinca 1979. Oslo, Norveška

papa Ivan Pavao II.

“Ne ubij” odnosi se na: “Ne ubij nevinoga, ne ubij nevinoga u ratu, nevinoga u miru, nevinoga u majčinoj utrobi, nevinoga u posljednjoj bolesti, ne ubij nevinoga nikada i ni u kojem slučaju.”

Z enciklici “Evangelium Vitae”, 1995.

papa Ivan Pavao II.

“Kultura života znači poštivanje prirode i zaštitu Božjeg djela stvaranja. Na poseban način, znači poštivanje ljudskog života od prvog trenutka začeća do prirodne smrti.”

U propovijedi u SAD-u 1993.

sveta Ivanka Beretta Molla

“Ako morate birati između moga i djetetova života, ne oklijevajte, izaberite dijete, inzistiram. Spasite ga!”

dr. Laura Schlessinger

“Ako ga ona želi, onda je beba. Ako ga ne želi, nije.”

papa Benedikt XVI.

“Ubijanje nevine djece je nespojivo s primanjem svete pričesti, koja je primanje Tijela Kristova.”

Josif Staljin

“Ako je jedna osoba ubijena, to je tragedija. Ako su milijuni ubijeni, to je tek statistika.”

dr. Neville Sender

“Znamo da je ubijanje, ali država dozvoljava ubijanje, pod određenim uvjetima.”

glumica Ellen Burstyn

“Bilo je to najgore što sam mogla učiniti i nisam to shvatila do nedavno. Bilo je jako, jako bolno, bio je to vjerojatno najgori trenutak mog života.”

Bl. Alojzije Stepinac

Pobačaj je zlo u sebi. Nikakve socijalne indikacije, nikakvi naučni razlozi ne mogu opravdati direktnog pobačaja, niti učiniti da on bude nešto drugo nego što uistinu jest, i što pred Bogom ostaje, naime ubojstvo nevinog čovjeka.”