MOLITVA SV. KRUNICE 17. GODINA, SVAKOGA PETKA U 10 SATI NA KAMENITIM VRATIMA U ZAGREBU

Drage Hrvatice i Hrvati!

U petak, 1. prosinca 2017. godine molili smo sv. krunicu žalosnih otajstava, tužni i potreseni tragičnim činom i smrću hrvatskoga viteza generala Slobodana Praljka, nakon nepravedne i sotonski izokrenute drugostupanjske pravomoćne presude haaškoga takozvanog suda šestorici visokih dužnosnika i generala Herceg-Bosne, a zapravo presude samostalnoj i slobodnoj hrvatskoj državi Republici Hrvatskoj i hrvatskome narodu, iz razloga što smo se branili od zločinačke velikosrpske agresije i što smo pobijedili, uz velike žrtve, u tome strašnome nametnutom nam ratu.

Zašto je dragi Bog dopustio na nas takvu veliku nevolju i tešku kušnju, teško nam je odgovoriti i razumjeti, ali smo nepokolebljivo svjesni da nas Otac Nebeski neizmjerno ljubi i da su sve te kušnje i nevolje kroz koje prolazimo namijenjene tome da uz veliko strpljene i žrtve ustrajemo na svome križnome putu i dragovoljno nosimo svoj križ, uz Isusovu pomoć i kroz pravo obraćenje i ljubav, međusobnu i prema drugima, te tražimo puteve do prave slobode i prave pobjede.

Petkom u 10 sati molili smo sv. krunicu žalosnih otajstava, sa posebnim razmatranjima vezanim za Domovinu, 17 godina, pred likom Majke Božje na Kamenitim vratima u Zagrebu, u ime humanitarne udruge Hrvatskoga pokreta za život i obitelj, Društva “Hrvatska žena”, Društva “Katarina Zrinska” i Katoličke udruge “Marijina legija”, za hrvatski narod i hrvatsku domovinu, a posebno za slobodu hrvatskih branitelja, uznika u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Haagu i gdje god se u svijetu nalazili.

Naša molitva je započela odmah nakon 12. rujna 2000. godine, kada su počela prva spektakularna uhićivanja hrvatskih branitelja, generala i časnika Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane i koja su se, na žalost, drastično nastavila cijelo ovo razdoblje i dovela do ovoga tragičnoga dana za cijeli hrvatski narod, u Haagu, 29. studenog 2017. godine, sa mogućnošću daljnjeg otvorenog i neograničenog progona svih hrvatskih branitelja i hrvatskih domoljuba, sa ciljem uništenja hrvatske države i cijeloga hrvatskoga naroda, ako, uz Božju pomoć, ne pronađemo efikasan način da se tome stvarnome udruženom zločinačkom pothvatu ne suprotstavimo.

Sv. krunicu sa mojim posebnim razmatranjima sam predmolila osobno, uz moju zamjenicu, prof. Ankicu Marić iz Siska, kojoj na velikoj požrtvovnosti dolazaka najsrdačnije zahvaljujem, kao i svim ostalim Hrvaticama i Hrvatima, sudionicima u molitvi. Hvala Bogu, ni jedan petak nismo propustili.

No, prije ovoga tragičnoga završetka haaškoga takozvanoga suđenja, odlučili smo završiti ovo razdoblje naše molitve na Kamenitim vratima, iz zdravstvenih razloga i nedostatka fizičke snage samoga dolaska na mjesto molitve, mene osobno, a i drugih starijih moliteljica i molitelja, koji smo sudjelovali 17 godina u molitvi.

Naša molitva u petak, 1. prosinca 2017. godina, bila je tiha i tužna, ali smo znali da je s nama tužan i Isus i njegova i naša Sveta Majka od Kamenitih vrata, te smo kroz suze zahvaljivali na Božjoj volji, ma kako za nas teška bila, i obećali da ćemo, uz Božji blagoslov i zagovorom naše Svete Majke, Odvjetnice Hrvatske, nastaviti još bolje živjeti po Božjim zapovijedima, u ljubavi prema Bogu, svome narodu i svim ljudima, i još usrdnije se neprekidno moliti na sv. misama, u svojim domovima i gdje god se budemo nalazili!

“Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji! Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode, krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio!” “I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.” (Mt, 28:18-20)

Ako netko želi vidjeti sadržaj molitve naše sv. krunice, može je dobiti na sljedećoj poveznici: https://1drv.ms/u/s!AoQnRzKxKBoIfmOZOFH143XJppc