KUD NESTADE ČAST I UGLED?

Kao što znamo, Vlada Andreja Plenkovića je u četvrtak, 22. ožujka 2018. godine, na svojoj sjednici donijela jednoglasnu odluku da se u Hrvatski (državni) sabor uputi na glasovanje prijedlog zakona o potvrđivanju proturazumske, protuprirodne, protumoralne, protubožje, protuvjerske, protuljudske, protudječje, proturoditeljske, protuobiteljske, protunarodne, protutradijcijske, protuidentitetske, nadzakonske, nadustavne, naddržavne, takozvane Istanbulske konvencije, uz interpretativnu izjavu, koja je samo zavaravanje, jer nema nikakvu pravnu ni praktičnu vrijednost. Na dnevnome redu Sabora taj prijedlog bi bio odmah nakon Uskrsa.

Znači, svi ministri i ministrice, njih 21, ispali su jednodušni i jednaki. Andreju Plenkoviću i većini ostalih se ne čudim, jer su uvijek bili ljigavci, poslušnici i karijeristi. No, čudim se velikim Hrvatima i katolicima, Goranu Mariću, ministru državne imovine, Tomislavu Tolušiću, ministru poljoprivrede i posebno časnim hrvatskim generalima časnog i pobjedničkog Domovinskog rata, Tomi Medvedu, ministru hrvatskih branitelja i Damiru Krstičeviću, ministru obrane.

Oni su bar do te sramotne odluke bili jasnog i časnog prirodnog muškoga spola i muškoga roda. Tko će i kakvi nadalje biti, i kakvu će ulogu preuzeti od svih mogućih oko 70-ak, prema Istanbulskoj konvenciji, rodova koji su različiti od spolova, tek će se vidjeti, ali kud im nestade čast i ugled, neka odgovore sami!