AKO JE I OD SLAVENA – PREVIŠE JE

Riječi u naslovu ove poveznice, tj. analize autora Slavena Letice u Večernjem listu od 19. ožujka 2018. godine: “Što bi bio Kuharićev poučak o Istanbulskoj konvenciji: Kardinal bi je podržao i molio da zlo ne prevlada”, kao nelogične, očito su glede kardinala Kuharića prevršile svaku mjeru pristojnoga govora, pa makar bile i od Slavena.

Zar je se i prof. Letica, koji je par dana ranije u istome listu i sam vrlo argumentirano kritizirao Istanbulsku konvenciju, ovom prilikom tako nedostojno uključio u nevjerojatno histeričnu manipulatorsku medijsku kampanju poslušničkog vlastodršca stranim moćnicima Plenkovića, za što bezbolniju ratifikaciju zla i podvale zvane Istanbulska konvencija?

Svi mi znamo kako je blagopokojni kardinal Franjo Kuharić, časni sluga Božji, bio dobar, skroman i plemenit sveti čovjek, ali kao veliki bogoljub, čovjekoljub i hrvatski domoljub nipošto nije bio naivan, kao što mu to imputira, iz prozirnih razloga, Slaven Letica. Zaboravio je ili mu nisu poznate riječi kardinala Kuharića, koji je imao veliko srce za Hrvatsku, a klečao je jedino pred Bogom. Kardinal Kuharić je govorio da je najviše zahvalan Bogu i sretan jer su mu se tri najveće životne želje ispunile, a to su: samostalna i slobodna demokratska hrvatska država, posjet Pape Hrvatskoj i proglašenje blaženim kardinala Stepinca!

Također je poručio hrvatskoj političkoj eliti: “Vladajte principijelno, držite se načela u odnosu prema moćnicima, ali pred nikim ne klečite!”, te je posebno naglašavao: “Ima istina od kojih se ne može i ne smije odstupiti, ima granica na kojima se mora stati, ima položaja sa kojih se ne smije uzmaknuti!”.

Tako, kao što vidimo, jedan intelektualac, prof. dr. Slaven Letica, koji se često predstavlja kao i hrvatski domoljub, pozivajući se neutemeljeno na hrvatskoga velikana vjere i ljubavi kardinala Kuharića, u svojoj analizi proziva i kori medijskoj hajci svakako izloženog biskupa Vladu Košića, što poziva narod na molitvu kako se zlo u Hrvatskome (državnome) saboru ne bi dogodilo, a time i sve današnje hrvatske biskupe, koji su u nekoliko navrata i službeno iznijeli jasan kršćanski katolički stav protiv ratifikacije Istanbulske konvencije. Koliko je takvo prozivanje pošteno od strane Slavena Letice, dragi čitatelji, Hrvatice i Hrvati, procijenite sami!